iPhone 6 batterij misschien toch groter dan verwacht

7 augustus 2014 | In iPhone 6 nieuws

Goed nieuws voor de iPhone liefhebbers: de batterij van de iPhone 6 wordt misschien toch nog wat groter dan eigenlijk verwacht. Sung Chang Xu, hoofd nieuws analist bij een Chinees bedrijf, verteld dat de batterij van de nieuwe iPhone 6 niet 1810 mAh bedraagt maar 2100 mAh. Hij weet te vertellen dat inderdaad een batterij met de 1810 mAh capaciteit gebruikt is voor de iPhone 6, maar dat was gewoon voor het testen. De daadwerkelijke batterij voor de iPhone 6 gaat dus groter worden.

De iPhone 6 wordt waarschijnlijk een heel stuk dunner dan zijn voorganger (6 tegen 7,6 millimeter) en hier had Apple in het begin moeite mee om een goede batterij te maken. Wellicht dat ze daarom getest hebben met de kleinere batterij totdat ze de grotere versie gemaakt hadden die klaar voor gebruik is bij de iPhone 6.

Hoewel 2100 mAh in absolute vergelijking tot de meeste Android telefoons erg weinig is, zal het wel genoeg zijn voor de iPhone. Apple weet telkens weer de batterij zo te optimaliseren dat de capaciteit niet erg veel zegt over de levensduur van een volle batterij. Een goede vergelijking met de Android en Windows Phone toestellen zal dus nog niet lukken, dat zal pas goed gaan als er benchmarktests gedaan worden (waar de iPhone 6 waarschijnlijk goed op zal gaan scoren).

Op 9 september wordt de iPhone 6 verwacht, nog een maandje wachten dus en we weten allemaal wat er in zit, en wat voor een leuke nieuwe features Apple nu weer bedacht heeft. Een paar weken (2 of 3) later zou de iPhone 6 met abonnement al te koop moeten zijn, zeker in Amerika, maar misschien ook al in Nederland.

1 reactie

Laat een reactie achter

Current day month ye@r *