iPhone 6 & iPhone 6 Plus zorgen voor grootste winst ooit

1 februari 2015 | In iPhone 6 nieuws

Apple heeft recent de kwartaalcijfers van het eerste kwartaal van 2015 bekendgemaakt, hieruit blijkt dat de verkoop van de iPhone 6 & de iPhone 6 Plus nog steeds toeneemt. In het laatste kwartaal van 2014 is de iPhone 6 maarliefst 74,5 miljoen keer verkocht. Toen de iPhone 5S uitkwam, werden er nog maar 51 miljoen iPhones verkocht (2013). Daarnaast blijkt dat de iPhone 6 ook vaak in combinatie met een goedkoop Sim Only abonnement wordt gekocht.

Nooit eerder zoveel iPhones verkocht

Nog nooit eerder heeft fabrikant Apple zoveel iPhones binnen één kwartaal verkocht. Volgens CEO Tim Cook was de vraag direct na de release al gigantisch, de vraag is daarnaast constant hoog gebleven. Natuurlijk heeft Apple de grote winst te danken aan de release van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus, deze twee toestellen zijn dan ook erg goed ontvangen door het publiek. Het blijkt dat de iPhone 6 wel vaker verkocht is dan de iPhone 6 Plus, exacte informatie over het verschil in verkoopcijfers is echter nooit bekendgemaakt door de producent.

Hoogte omzet ooit voor Apple

Naast de grootste winst ooit, heeft Apple ook de grootste omzet ooit gedraaid in het vierde kwartaal van 2014. Met een omzet van 74,6 miljard dollar in 3 maanden heeft de producent niets te klagen. Het blijkt zelfs dat Apple het voor elkaar heeft gekregen om binnen 3 maanden de hoogste omzet ooit te halen van alle beursgenoteerde bedrijven.

Ook te danken aan overige omstandigheden

Natuurlijk heeft Apple de omzet niet alleen te danken aan de nieuwe iPhones, de nieuwe Macs zijn namelijk ook ruim 5,5 miljoen keer verkocht. Van de Apple iPad zijn 21,4 miljoen modellen verkocht, al blijkt dit wel minder te zijn dan een jaar eerder. Ondanks dat daling van het aantal verkopen van de iPad, ziet CEO Tim Cook alsnog een zonnige toekomst tegemoet voor dit product. Binnenkort komt Samsung op de markt met de Samsung Galaxy S6, naar verwachting zal de populariteit van de Samsung Galaxy S6 abonnementen wel voor een daling van de inkomsten van Apple gaan zorgen.

Laat een reactie achter

Current day month ye@r *