iPhone aansluiten op computer

28 augustus 2015 | In iPhone 6 nieuws

De tijd dat telefoons alleen dienden om te bellen is ver achter ons. iPhones worden nu gebruikt om foto’s te maken, muziek af te spelen en spelletjes op te doen. Om de bestanden op je iPhone te delen met je computer is het noodzakelijk dat je de iPhone koppelt aan de computer die je in bezit hebt. Dit kan gaan om een Apple iMac, een simpele Windows PC of een geavanceerde game PC. Nu is het verschil tussen iMac en Windows relatief groot. Daarom wil ik in dit artikel alleen aandacht besteden aan het aansluiten op Windows. Hier vallen namelijk de game computers ook direct onder.

Foto’s overzetten naar je game pc

Als je een mooie vakantie hebt gehouden en je de foto’s voor eeuwig vast wil leggen in een fotoboek moeten de foto’s op de game computer worden gezet. Je kan via een USB-kabel de iPhone koppelen aan je computer en het apparaat via ‘Mijn-computer’ benaderen. Als je op zoek bent naar foto’s op je iPhone kan je deze vinden in de map /internal/storage/DCIM/100APPLE. Binnen deze map kies je de foto’s die je graag naar je computer wilt verhuizen en kopieer deze naar een map op je game pc. Het gebruik maken van je computer om je bestanden te ordenen op je iPhone is ook ideaal. Dit is vaak veel werk om dit te regelen via je iPhone.

Bestanden overzetten via de cloud

Als je draadloos bestanden wil uitwisselen tussen computer en iPhone dan kan een cloudoplossing zeer interessant zijn. Wanneer je hier gebruik van wil gaan maken adviseren we om te kijken naar Dropbox. Op dit moment nummer één op het gebied van clouddiensten en het is relatief goedkoop te gebruiken. Een groot voordeel van het gebruik van clouddiensten is dat de bestanden van zowel game computer als vanaf de telefoon te benaderen zijn. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de ruimte op je iPhone en hou je veel ruimte vrij voor andere onderdelen zoals contacten en berichten.

Laat een reactie achter

Current day month ye@r *